Ajuntament de Reus

DESCOBRIM... UN NOU CICLE DE XERRADES AL CASAL DE JOVES 12/04/2021 - 11:39

DESCOBRIM... UN NOU CICLE DE XERRADES AL CASAL DE JOVES


Durant el mes d’abril el Casal de Joves la Palma programa un cicle de xerrades amb diferents associacions de caire social.

Amb el nom de Descobrim... el que es vol és poder parlar amb persones que formen part d’aquestes associacions i poder descobrir, endinsar-se, en el funcionament de l’entitat, els projectes que estan desenvolupant i projectes previstos, etc.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, explica que "l'objectiu de la proposta és donar a conèixer la feina de diferents entitats de caire social per sensibilitzar a la població de la seva gran tasca solidària i poder difondre els valors de la solidaritat i el voluntariat entre la població jove. La voluntat és mantenir la importància i el pes de la cooperació al desenvolupament en les societats del primer Món i del compromís i l’interès creixent dels i les joves per construir un món millor i acabar amb les desigualtats entre Nord i Sud, aquest nou cicle es planteja per informar a la joventut de canals i entitats que hi ha que treballen en projectes solidaris i altruistes". El regidor ha manifestat que "una experiència destinada a la cooperació en diferents països del món implica conèixer altres realitats i col·laborar voluntàriament en projectes que poden ser de diversos tipus".

Aquesta primera edició es realitzaran dues xerrades a través de Zoom amb Casa Terra i Open Arms.

14 d’abril a les 18:00 h. CASA TERRA.

Casa Terra és una organització de suport a projectes transformadors d’arreu del planeta. Treballen amb la voluntat d’esdevenir un espai respectuós de cooperació responsable, horitzontal, ètica i alternativa. Acompanyen entitats que lluiten per la justícia global; l’ecologisme, la cultura comunitària, l’economia social i solidària i els drets humans.

La xerrada anirà a càrrec de Alguer Miquel. Fundador de l'associació i també conegut com a cantant del grup Txarango.

28 d’abril a les 18:00 h OPEN ARMS

Open Arms és una organització humanitària, no governamental i sense ànim de lucre. La principal missió és protegir la vida dels més vulnerables en situacions d'emergència. NEIX d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb més de 20 anys d'experiència a les costes del territori espanyol.

La xerrada anirà a càrrec de la Patrícia Martín Gay que forma part de l'equip d'educació d'Open Arms.

Una activitat pensada i proposada per una jove

Aquest cicle, neix arran de la proposta d’una jove de Reus que ens va fer arribar la inquietud de realitzar una acció així. El procés de programació i contacte amb les entitats que fan les xerrades s'ha fet amb  el suport del Servei de suport a iniciatives juvenils del Casal de Joves que ajuda a fer realitat idees de joves que vulguin desenvolupar qualsevol activitat social i cultural obert i d'interès per la ciutat.  Amb aquesta idea quan va arribar aquesta proposta es va treballar per poder-la tirar endavant. La proposta també compta la col.laboració del departament de Solidaritat i Cooperació i la voluntat de tots els organitzadors és anar programant xerrades d'aquest tipus al llarg de l'any.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment