Ajuntament de Reus

EdHack REUS ELS PROPERS 22 I 23 d'OCTUBRE 02/08/2021 - 11:31

EdHack REUS ELS PROPERS 22 I 23 d'OCTUBRE


Des de l’àrea de Joventut conjuntament amb la Fundació Jaume Bofill es posa en marxa la iniciativa EDhack Reus, un laboratori d’idees que convida a dissenyar propostes que millorin el temps lliure i d’oci dels joves de la ciutat en clau creativa, divertida, igualitària , sostenible, saludable i transformadora. L’activitat, que ja ha començat i continuarà al llarg dels mesos que venen, tindrà el seu punt àlgid els propers 22 i 23 d’octubre a l’espai de la Palma amb una hackató. Reus esdevé la primera ciutat de la demarcació de Tarragona a impulsar aquesta iniciativa, que ja s’ha celebrat amb èxit a Girona i al barri del Raval de Barcelona.

Pel moment, ja s’han organitzat algunes activitats de preescalfament com un taller de cocreació del repte durant el mes de març passat i una enquesta a peu de carrer durant tres dies del mes de juny.

Al setembre està previst continuar amb les activitats d’escalfament i no parar fins l’octubre, moment en que es realitzarà l’esdeveniment central. L’EDhack Reus convocarà els dies 22 i 23 d’octubre a gent jove, entitats, activistes, tècnics i tècnics, educadors i un equip de facilitadors experts que ajudaran a desenvolupar de manera creativa les solucions als reptes proposats en un esdeveniment que es coneix com a “hackató”. Durant la trobada es generaran propostes que ajudin a construir entorns d’oci saludables i transformadors a la ciutat.

Per valorar les solucions proposades, hi haurà una primera tria dels prototips més prometedors. Les propostes que passin a les presentacions finals seran valorades per un jurat que tindrà en compte criteris de rellevància, viabilitat, originalitat, xarxa, transferència, desenvolupament i comunicació.

La Fundació Jaume Bofill i l'Ajuntament de Reus acompanyarà i assessorarà durant un any el projecte guanyadors i es dotarà econòmicament part del que quedi primer per contribuir a fer-los realitat.

Hackató

El model Ed Hack ja s’ha realitzat en altres ciutats i està basat en el format hackató que aporta molts avantatges per a la millora dels reptes educatius:

El seu format intensiu i vibrant, amb l’organització d’un esdeveniment immersiu de 2 dies, accelera la creativitat col·lectiva.

A l’estar basat en la cultura oberta, l’EDhack suposa un autèntic canvi de paradigma, passant d’un model tancat i privat d’innovació educativa a un de socialment construït.

La seva principal força és l'aprenentatge i la col·laboració entre persones per generar valor a la pròpia comunitat que l’impulsa.

La metodologia EDhack està orientada a resultats, basada en una filosofia de treball àgil i manipulatiu, específicament pensada per donar respostes concretes i reals en un territori específic.

Inscripcions obertes

Tothom que tingui ganes d'aportar solucions per a millorar la ciutat i que vulgui aprendre i treballar col.laborativament amb altres aquest trobarà en aquest esdeveniment el seu espai. Les inscripcions per a la hackató del mes d'octubre que s'han obert a través del web https://inscripcions.reus.cat/edhackreus

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment