Ajuntament de Reus

EN MARXA L'ESTIU JOVE 2022 27/05/2022 - 14:23

EN MARXA L'ESTIU JOVE 2022


Aquest matí hem presentat el Planet Reus Estiu 2022 que inclou una gran oferta d’activitats d’oci i lleure saludable per a joves des dels 12 als 25 anys, amb la voluntat que puguin gaudir d’activitats físiques, espais de socialització amb altres joves, formacions en temes de lleure i salut, i finalment sortides per gaudir de l’entorn.

El programa PLANET, un programa transversal dels departaments de Salut i Joventut, té com a objectiu treballar en els espais d’oci i lleure dels joves per tal d’oferir a través de la comunitat una oferta saludable, divertida i de qualitat per a tothom; afavorint el desenvolupament d’habilitats i competències per a la vida a través de la participació dels joves en aquests espais.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat que “el temps d’oci dels joves és un espai d’aprenentatge i un factor de protecció; participar en espais d’oci saludables, variats, integradors i diversos redueix el risc de desenvolupar comportaments poc saludables i reforça competències per a  l’èxit i l’adquisició de valors positius entre els joves”.

Programació
A partir del dilluns 30 de maig a les 16:00 h s’obriran les inscripcions de les activitats de Planet Reus que, enguany arriba, amb un total de 80 activitats que es programaran al llarg de 6 setmanes, les 4 de juliol i les dues primeres d’agost, i 1.500 places ofertades. La inscripció a les activitats serà a través del portal inscripcions.reus.cat o també es pot fer de forma presencial al Casal de Joves la Palma.

La majoria d’activitats són gratuïtes i repartides per tota la ciutat perquè arribin a tots els joves de Reus. 

Les activitats són de diferents temàtiques intentant programar una oferta que resulti atractiva per a tots els i les joves de la ciutat i que reculli els seus interessos. Aquests s’agrupen en funció de la temàtica (cultural, formativa, noves tecnologies, esportives,...) o bé a la franja d’edat a qui van adreçades. En aquest sentit hi ha dues grans franges. La de 12 a 17 anys i activitats adreçades principalment a joves a partir de 18 anys.

Les activitats també tenen durada diferents, unes que duren tota la setmana, altres que es repeteixen un dia concret la setmana o d’altres de puntuals. Activitats que també estan organitzades de forma transversal amb altres regidories de l'Ajuntament com la Regidoria d'Educació, Cultura i Política Lingüística, Benestar Social i Esports.

Més d’una tercera part de les activitats que s’han programat són propostes coorganitzades amb diferents entitats i col·lectius que formen part de la Xarxa Planet.

Una xarxa d’entitats, que són actius del programa i participen en la programació i les línies de treball, totes tenen en comú el fet d’organitzar activitats per joves o ser referents de l’espai d’oci i lleure de molts joves. 

La difusió de les activitats va començar dimarts a l’Institut Domènech i Montaner, amb una acció a l’hora del pati on s’explica als joves l’oferta d’activitats i se’ls convida a participar-hi. Aquestes accions estan programades a tots els centres educatius de secundària públics de la ciutat durant aquesta setmana i la que ve. A banda d’aquestes accions també es realitzaran quatre intervencions de carrer en emplaçaments estratègics de la ciutat i sobretot la difusió es farà a través de les xarxes socials de Joventut Reus.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment