Ajuntament de Reus

Joventut Reus obre una nova convocatòria del Concurs de pintades horitzontals 25/03/2022 - 10:28

Joventut Reus obre una nova convocatòria del Concurs de pintades horitzontals


El departament de Joventut de Reus obre una nova convocatòria del Concurs de pintades horitzontals al que s’hi pot presentar qualsevol persona o grup de 2 integrants d’entre 18 i 40 anys. En aquesta ocasió, i per segon any, el concurs es fa en col·laboració amb la regidoria d’Educació i les pintades es faran en patis de centres educatius de Reus.

Aquesta és la tercera edició del Concurs promogut des del projecte Llambordes, un projecte que engloba un seguit d’actuacions artístiques en medi obert, al carrer o en espais singulars proposades, promogudes i coorganitzades per joves creadors de la ciutat. Amb el concurs es va voler obrir una línia de creació de pintades de gran format i en horitzontal, una nova manera d’interactuar amb la ciutat, que ha estat molt ben valorada per totes les persones.

Continuant la línia de treball de col·laboració entre el Servei de Joventut i la regidoria d’Educació iniciada l’any passat quan ja es van començar a fer intervencions a les pistes esportives ubicades als patis de les escoles de la ciutat, enguany es farà la intervenció a l’Escola Isabel Besora, l’Escola Prat de la Riba i l’Escola Dr. Alberich i Casas.

Els artistes que ho desitgin han de presentar una proposta que es pugui adaptar a qualsevol de les tres pistes esportives que entren a aquesta convocatòria tenint en compte que s’hauran de respectar les línies que es defineixen a la convocatòria.

Les propostes s’hauran de fer arribar a través de la web de joventutreus.cat. Es pot utilitzar qualsevol tècnica per pintar sempre i quan es respecti i permeti que l’espai on es pinti, s’hi pugui seguir practicant l’activitat per la qual va ser construït. L’estil i la temàtica dels treballs que es poden presentar al concurs és lliure, però no s’admetran treballs amb continguts obscens, xenòfobs, racistes, masclistes o qualsevol altre contingut que atempti contra la dignitat de les persones.

La intervenció a les escoles està prevista a la primavera i es buscarà que hi hagi una interacció entre els alumnes i els artistes seleccionats. 

Els interessats en participar podran presentar els seus treballs durant 20 dies hàbils des de l’endemà de la publicació d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona que ha sortit avui divendres. Es pot consultar clicant aquí.

El projecte Llambordes / Concurs de Pintades Horitzontals s'emmarca en el dret a la Ciutat Educadora com a extensió del dret a l'educació sota el principi d'Accés a la Cultura. Aquest projecte promou la participació en la vida cultural de la ciutat, connectant les iniciatives culturals amb els equipaments escolars i llurs comunitats educatives.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment