Ajuntament de Reus

LES PINTADES HORITZONTALS A PUNT DE FINALITZAR-SE A TRES ESCOLES DE LA CIUTAT 05/12/2022 - 13:35

LES PINTADES HORITZONTALS A PUNT DE FINALITZAR-SE A TRES ESCOLES DE LA CIUTAT


El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats; el regidor d’Educació, Daniel Recasens i l’artista Pipo Malpegados, creador de la pintada horitzontal a l’Escola Dr. Alberich i Casas, han presentat avui les pintades horitzontals de la tercera edició del Concurs de Pintades Horitzontals organitzat per les regidories de Salut i Ciutadania, a través del departament de Joventut, i Educació de l’Ajuntament de Reus.

A l’Escola Prat de la Riba ja es pot veure acabada l’obra “Birds flying high” de l’artista italiana Mikhaela Martin. Una proposta d’escapisme en un espai urbà per poder contemplar un paisatge de natura viva que està inspirada en la lletra d’una cançó de Nina Simone.

Les pintades horitzontals a punt de finalitzar-se a tres escoles de la ciutat
 

Aquesta setmana s’està dibuixant al pati de l’Escola Alberich i Casas l’obra “El Camino” de Pipo Malpegados, artista xilè afincat a Barcelona. Una proposta que segons l’autor reflexa com alguns camins importen més que el triomf d’arribar el primer a la meta.

Finalment, la propera setmana s’executarà a l’Escola Isabel Besora l’obra de l’artista reusenc Miquel Falgàs i la seva proposta “Temps d’esbarjo”. Es tracta d’un disseny d'índole abstracte en el qual a través de l'ús que es fa del color i de com es relacionen els diferents elements que hi intervenen dona peu a la idea a representar, segons ho defineix el propi artista.

Les tres obres guanyadores van ser escollides entre les 26 propostes que es van presentar al concurs d’enguany. Propostes de temàtiques i tècniques diferents: caligraffiti, abstracte i il·lustració, entre altres.

Aquest concurs s’emmarca dins el programa Llambordes de promoció de l’art urbà i també en el programa de Ciutat Educadora. També compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports a través de Reus Esport i Lleure i de la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat a través de Reus Mobilitat i Serveis, que intervenen en aspectes tècnics de l’execució de les obres,  i de les pròpies escoles.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment