Ajuntament de Reus

OBERTES LES INSCRIPCIONS DEL PLANET ESTIU 24/05/2021 - 15:07

OBERTES LES INSCRIPCIONS DEL PLANET ESTIU


Aquest dilluns 24 de maig comencen les inscripcions a les activitats d’estiu per a joves a Reus en el marc del Planet Reus a través de la web inscripcions.reus.cat

També comença una campanya de difusió que durarà dues setmanes i portarà la informació de totes les activitats, tallers, cursos i concerts als instituts de Reus i als 3 campus universitaris. Al mateix temps es posarà també paradeta informativa al carrer a espais de gran concurrència de joves.

El programa Planet Reus inclou una una àmplia oferta d’activitats d’estiu d’oci i lleure saludable per a joves de 12 a 25 anys per tal de que puguin gaudir d’activitats físiques, espais de socialització amb altres joves, formacions en temes de lleure i salut i de l’entorn.

El programa Planet Reus, que forma part de l'oferta de ciutat Reus365, té com a objectiu treballar en els espais d’oci i lleure dels joves per tal d’oferir a través de la comunitat una oferta saludable, divertida i de qualitat per a tothom; afavorint el desenvolupament d’habilitats i competències per a la vida a través de la participació dels joves en aquests espais.

El temps d’oci dels joves juntament amb el temps que es passa amb la família és cabdal per augmentar els factors de protecció i reduir els factors de risc associats a l’ús i abús de l’alcohol i altres drogues entre els joves. Al mateix temps en les activitats de lleure no formals: extraescolars, estiu, caps de setmana, esplais, colònies,... es reforcen competències bàsiques per a l’èxit.

Programació

La programació d’activitats per joves d’aquest estiu compta amb un total de més de 100 activitats gratuïtes que tenen diferents temàtiques i formats.

Algunes activitats són setmanals intensives i d’altres són puntuals d’un dia o de diversos dies a la setmana o al mes en funció de la franja d’edat a qui vagin destinades.

La programació en números

+ de 100 activitats diferents

Nombre de places. 1400 places. 250 places específiques per +18 anys

Tipologies d’activitats. De les 100, hi ha 7 sortides, 10 esdeveniments (concerts, pel·lícules,...) i 3 cursos Activitats proposades per associacions o joves: 40 activitats (12 entitats han proposat activitats i 4 joves a nivell individual), fent èmfasi en la mirada comunitària del PLANET, on no n’hi ha prou en programar sinó que es vol que siguin els joves, les entitats o la comunitat que programen.

Es vol fomentar el que ja estan fent els joves, el que saben fer i que fan molt bé. Aquesta era una de la missió dels astronautes; fer saber als joves que des del departament de Joventut es vol donar a conèixer el seu talent i explotar el que ja estan fent. I, això no només a l’estiu sinó que la idea és tirar endavant propostes d’activitats i esdeveniments durant tot l’any.

Novetat

Per primer cop Planet Reus incorpora un seguit d’activitat que van dirigides específicament a joves de 18 anys. Aquestes s’han dissenyat arran de la demanda de joves d’aquesta franja d’edat que no se sentien identificats amb la programació d’edicions anteriors.

Tota la informació i les inscripcions es poden trobar i realitzar a través de la plataforma inscripcions.reus.cat. Les activitats són molt diverses i de tot tipus, des d'un curs de monitor de lleure a tallers de YouTube o de ràdio, jocs de rol, Scape Rooms, bibliovinyetes de còmic de terror, ioga, perruqueria, activiats esportives o un taller de videocreació, entre moltes altres activitats.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment