Ajuntament de Reus

JORNADA D'INFORMACIÓ ACADÈMICA "DE TU A TU" 11/03/2022 - 13:37

JORNADA D'INFORMACIÓ ACADÈMICA "DE TU A TU"


Del 21 al 25 de març de 2022 tindrà lloc la jornada d'informació acadèmica "De Tu a Tu" organitzada pel Servei de Treball i orientació acadèmica de l'Oficina Jove del Baix Camp que es troba al Casal de Joves de La Palma, el Pla educatiu d'entorn de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament i l’IMFE Mas Carandell, en col·laboració amb diferents centres educatius de la ciutat, la Universitat Rovira i Virgili i la UOC.

L'esdeveniment consistirà en el fet de que alumnes de diferents especialitats assessoraran a altres joves que tenen dubtes a l'hora de triar els seus estudis.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat que "el canvi d'etapa educativa molts cops genera en els estudiants molts dubtes i inquietuds difícils de gestionar. Per aquesta raó, la jornada pretén oferir un espai de diàleg on els/les estudiants puguin respondre en primera persona qualsevol dubte o neguit dels joves que vulguin participar".

La Jornada és en línia i hi ha una plataforma de suport on hi ha els diferents itineraris formatius que es poden fer, acompanyats de vídeos amb la presentació dels diferents estudis que ens han fet arribar els diferents centres educatius.

La plataforma s'ha enriquit intentant incloure totes les especialitats que es poden cursar a Reus a banda de la URV i la UOC pel que fa a graus universitaris. Durant una setmana es comptarà amb la participació d'alumnes/as de diferents cicles formatius, escola d'adults, batxillerat, programes de formació i inserció i itineraris formatius específics que es connectaran en directe i en diferents videoconferències per poder resoldre els dubtes que els alumnes que estan decidint el seu futur formatiu puguin preguntar.

Aquest any hi hauran dos horaris de connexió per cada videoconferència, un en horari de matí i un altra a la tarda, per tal de ser més accessibles i arribar al màxim de joves possible.

La jornada va destinada a resoldre dubtes als alumnes/as que han de decidir el seu itinerari formatiu, que vulguin optar per la formació professional o els graus universitaris  i al mateix temps, animar a joves que no tenen l'ESO finalitzada perquè es tornin a incorporar al sistema educatiu reglat.

Com a novetat d’aquesta edició del «De tu a tu», els joves que ho desitgin podran sol·licitar un assessorament acadèmic individualitzat durant els dies de les jornades. Aquesta orientació professional serà duta a terme per les mateixes tècniques de l’Oficina Jove i del Mas Carandell.

A banda de les sessions en línia, també hi ha la plataforma virtual amb les diferents modalitats acadèmiques del territori. La seva finalitat, és crear un contingut visual on els joves puguin navegar per la plataforma i observar de manera gràfica quines opcions acadèmiques tenen al seu abast. Al mateix temps, per fer-ho més vivencial s'ha comptat amb la col·laboració de més de 50 estudiants dels diferents centres que han enviat vídeos explicant-nos els seus estudis i les seves sortides professionals.

Per accedir a la plataforma, als vídeos i les inscripcions es pot fer AQUÍ

Des de la coordinació de la jornada la col·laboració de tots els centres que han participat activament en el projecte i esperem que molts joves puguin beneficiar-se d'aquestes trobades entre joves estudiants.

COMPARTEIX A LES XARXES SOCIALS

GALERIA

Fotos de l'esdeveniment